Pinnen in de Horeca blijft populair

pplek-pinnen-betalen

In Ruim 92% van alle horecazaken kan er momenteel betaald worden met een pinpas. Dit is ten opzichte van 2005 maar liefst een verdubbeling van het aantal acceptatiepunten. Deze forse opmars van het aantal betaalpunten is mede te danken aan het Convenant Betalingsverkeer dat is opgesteld om Nederland veiliger, efficiënter en betrouwbaarder te maken.

Nederland telt ruim 360.000 actieven betaalautomaten. In de Detailhandel en tankstations is dit eigenlijk altijd al populair geweest. De extra groei is daarom vooral te merken bij Horecagelegenheden. In 2005 was het bij 180.000 mogelijk te betalen per pin terwijl dit momenteel dus bij ruim 92% van alle horecagelegenheden mogelijk is.

Minder overvallen
Het aantal overvallen bij winkeliers, benzinestations en horecagelegenheden met bijna 2/3 gedaald naar 377 gevallen. Hiernaast is het aantal gevallen van skimming gedaald van € 39 miljoen in 2011 naar € 1,5 miljoen in 2017. Dit is mede te danken aan de nieuwe manier van pinnen waar pinpashouders gebruik maken van de EMV chip in plaats van de magnetische strip.

Pin Only
Ondank dat er op steeds meer locaties gepint kan worden is het op veel locaties alsnog mogelijk af te rekenen met contant geld. Uit een recent onderzoek van KHN blijkt namelijk dat ruim 88% van alle horecaondernemers zowel contact als pin accepteren. Toch is er een groeiend aantal ondernemers die vanwege veiligheidsoverwegingen kiezen voor Pin-only. Het sluit fraude uit en zorgt voor een cashloze werkomgeving.

Goedkoper en sneller
Uit recent onderzoek is tevens gebleken dat het voor ondernemers goedkoper is om pin te accepteren dan contant geld. De verwerkingskosten zijn lager, en hiernaast is de eindafsluiting aan het eind van de dag simpeler en sneller.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming ?
Bekijk de Vx680 modellen en vergelijk alle opties.