Ruim 55% van alle aankopen per PIN

contactloos betalen populair

Afgelopen jaar (2016) is bij ruim 55% van alle transacties de pinpas gebruikt. De overige 45 procent is afgerekend met cash geld. Dit heeft Betaalvereniging Nederland laten weten in het jaarverslag over 2016. Door deze opmars is het volgens de BVN mogelijk de gestelde doelen te behalen van 40% contant tegenover 60% digitaal.

Volgens BVN heeft oa Contactloos betalen geleid tot een snellere opmars in het aantal pintransacties. Consumenten betalen niet alleen vaker, maar ook steeds voor kleinere bedragen. Dit heeft er toe geleid dat in 2016 het aantal betalingen verricht met contant geld gedaald is met ruim 100 miljoen transacties terwijl het aantal pinbetalingen juist met 10,6 procent gestegen is.

Het aantal pinbetalingen dat verricht is voor bedragen tot €10 is gestegen met 17,2%

Ruim 24% van alle betalingen in Nederland zijn contactloos afgerekend. Momenteel is ruim 65% van alle betaalautomaten geschikt voor het accepteren van pinbetalingen. In 2015 was dit aantal nog slechts 30%.

Hiernaast is er een stijging merkbaar in het aantal contactloze betalingen boven de €25.
Klanten dienen bij bedragen boven €25 wel de pincode ter controle in te voeren.
Het merendeel van contactloze betalingen werden uitgevoerd in supermarkten. Ruim 42%.
In horecagelegenheden werd 15 procent van alle betalingen contactloos afgerekend

Als u klanten contactloos wilt laten pinnen dan zit u met de Verifone Vx680 GPRS en de Vx680 Wifi goed. Beiden terminals zijn voorzien van NFC technologie en hiermee klaar voor het accepteren van contactloze betalingen.