Sinterklaas: Ruim 421 miljoen euro gepint.

pinbetalingen-december

Betaal vereniging Nederland heeft bekend gemaakt dat het aantal pin betalingen afgelopen week ruim 12% hoger lag dan normaal. Door Sinterklaas inkopen was er een duidelijke stijging merkbaar afgelopen zaterdag. In totaal is er op pakjesavond ruim €421.2 miljoen euro gepind in Nederland.

Er werd het meest gepind op zaterdag middag tussen half en 3 uur. Werd toen maar liefst 469 keer per seconde betaald met de betaalpas. In totaal zijn er 16.5 miljoen transacties verwerkt.

Daarmee verbreekt de zaterdag voor pakjesavond het huidige record van dit jaar nog niet. Dat record ligt iets hoger met 15,7 miljoen transacties op 24 november, Black Friday. Die dag werd er voor liefst 424,1 miljoen euro gepind. Ten opzichte van vorig jaar is er wel een toename te bespeuren. In 2016 werd op de zaterdag voor pakjesavond ‘slechts’ 416 miljoen euro betaald per pinpas.

Volgens een woordvoerder van Detailhandel Nederland, toont dit aan dat het sinterklaasfeest voor veel winkeliers nog altijd een van de belangrijkste feestdagen van het jaar is. ,,En dan te bedenken dat 5 december dit jaar op dinsdag valt, in 2016 was dat op maandag. Er is dus een extra koopdag.” Veel winkeliers hebben vanavond nog een speciale koopavond gepland.